Японська кухня – одна з найпопулярніших у світі. Мільйони людей відкрили для себе сушіроли і для багатьох вони стали найулюбленішими стравами. Ситні, відносно низькокалорійні, смачні — вони ідеально підходять для обіду та вечері, а якщо зробити головним частування на вечірці, то похвали від гостей буде ще більше. Де вечірка, там завжди є місце не лише їжі, а й напоям, алкогольним і без. І сьогодні ми поговоримо з вами про те, що п’ють із суші та які напої з ними поєднуються.

Алкогольні напої

Алкогольні напої до суші
Алкогольні напої до суші
  1. Саке

Про саке, мабуть, чули всі, але, мабуть, лише одиниці його пробували. Це традиційна рисова горілка, яку часто подають до суші. За словами японців, розігріта горілка до сорока градусів чудово підкреслює смак страви, а також є відмінним аперитивом. Проте інші вважають, що такий напій смачніший, коли охолоджений. Кожен сам вирішує, який варіант йому кращий.

  1. Пиво

Якщо саке вам припало не до смаку, то завжди можна спробувати з пивом. Необов’язково японське, звичайне гарне пиво також підійде. Пояснити таку комбінацію досить просто. В основі суходолу лежать морепродукти, а вони добре поєднуються з пивом. Звичайно, ви можете вибрати своє улюблене, але ми б порекомендували світле, без гіркуватості, тому, яке не приглушатиме смак страви.

  1. Сливове вино

Сливове вино – напій, який також рекомендують подавати до суші, охолодженої до семи градусів. Таке вино має свою досить оригінальну особливість у вигляді плодів на дні пляшки.

  1. Біле вино

Вибираючи напої під суші, можна зупинитись на білому сухому вині. Тонкий смак вина не заглушить смаку морепродуктів, а навпаки допомагає його розкрити. Хочемо одразу сказати, що для кожного виду ролу є ідеальне вино. Так, біле сухе добре поєднуватиметься з суші з червоною рибою, а “Шардоне” – краще брати під краби та креветки.

  1. Рожеве вино

Універсальний напій під суші – це рожеве вино, з кислинкою та яскравим фруктовим післясмаком. Під роли краще взяти сухі сорти, а от якщо ви плануєте замовити десерт, напівсолодке стане відмінним доповненням. Рожеве вино потрібно подавати охолодженим до десяти градусів.

Безалкогольні напої

Безалкогольні напої до суші
Безалкогольні напої до суші

Якщо з якихось причин алкогольні напої вам не підходять, найоптимальнішим варіантом буде чай, зелений або трав’яний. Саме такий чай має яскравий колір і тонізуючий смак. Японці подають до трапези саме такий чай, проте не до і не під час їжі, а після.

Чим запивати суші — це, звичайно, справа смаку. Головне вибрати той напій, який дозволить повною мірою розкрити багатство та післясмак улюбленої страви.

Наша доставка також подбала про те, що пити до суші. Рекомендуємо класичні напої Пепсі, Фанту, Спрайт. Також ви можете замовити звичайну мінеральну воду або скуштувати лимонад нашого власного виробництва.