Чи знаєте ви, чим відрізняються суші від ролів? Якщо ні, ми із задоволенням розповімо вам про суттєві і не дуже суттєві відмінності. Швидше за все, на ваш наступний вибір страв при оформленні замовлень це не вплине, але серед друзів за столом ви зможете блиснути знаннями і розповісти багато цікавого. А хто не хоче бути цікавим співрозмовником?
Тож чим відрізняються роли від суші?
Ці два види страв мають багато схожого, тому що в обох випадках як основні компоненти використовуються одні і ті ж продукти. При цьому відмінності також є. Отримані знання точно не вплинуть на смак страв, але знову це цікаво.
Форма
Форма суші дуже проста — візуально вона є рисовим коржом, зверху якого укладається шматок риби або морепродуктів. Вся ця проста конструкція перев’язується тонкою смужкою норі.
Роли виходять шляхом скручування. Рол, у якому начинка всередині, а норі зверху називається норм-маки. А рол, в якому норі знаходяться всередині, а рис зовні називається уро-маки.
Склад страв
Для приготування обох страв використовується стандартний набір інгредієнтів: спеціальний рис, морепродукти, соєвий соус та рисовий оцет. До кожної порції подається маринований імбир та васабі.
Важливий інгредієнт суходолу – це норі, які використовуються для загортання рису з начинкою. Як начинка використовують не тільки морепродукти. Є безліч видів ролів з морепродуктами, овочами та фруктами.
Принцип виготовлення – ще одна підказка, як відрізнити одну страву від іншої
Суші готуються у вигляді коржика просто змоченими у воді руками. Роли готуються за складнішою технологією. Потрібно взяти листок норі, укласти на нього рис і начинку і загорнути, використовуючи бамбукову циновку. У результаті виходить “ковбаска”, яку розрізають на 6, 8, або 12 шматочків. Розмір шматочків повинен бути таким, щоб їх можна було з’їсти, не відкушуючи шматочками.
Підсумуємо загальні аспекти, ніж суші відрізняються від ролів.


- Рол – це рулет, який закручується в норі. Суші – це рисовий коржик овальної форми, зверху якого покладено шматочок риби.
- Суші готуються тільки з морепродуктів, а як начинка для ролів можуть бути використані будь-які продукти.
- Суші виготовляються руками, а роли при використанні коркової підкладки.
Чи можуть з’являтися знання про те, що суші відрізняються від ролів на ваш подальший вибір? Скоріше за все ні. Просто, погодьтеся, що чим більше ми знаємо про те, що їмо, чим більше дізнаємося про особливості японської кухні, яку всі люблять.
Наші замовники однаково регулярно замовляють і суші, і роли. Можливо, вони й не знають, у чому різниця між сушами та ролами, але це й не важливо. Важливо те, що для приготування всіх страв ми використовуємо тільки свіжі інгредієнти, що безпосередньо впливає на смак страви. Готуємо страви з душею та намагаємось привезти замовлення без затримок, щоб зберегти їх температурний режим.
Ми дякуємо Вам за увагу та раді тому, що доставка “Рис” може радувати вас якісною та смачною їжею!